FIRINDA KAZ NASIL PİŞİRİLİR ?

FIRINDA KAZ NASIL PİŞİRİLİR? 


Kazınızı fırında pişirecekseniz, her yerini eksiksiz tuzlayarak dinlenmeye bırakın. Eğer zamanınız ve serin bir ortamınız varsa, tuzlanmış olan kazınızı havadar ve serin bir yere asarak 2 gün boyunca bekletin. Yoksa en az 6 saat dinlenmek üzere buzluğa kaldırın. Dinlenme süresinin sonunda kazınızı alıp her yerini kağıt havlu yardımıyla silerek tuzdan iyice arındırın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Bu arada fırınınızı 160-170 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın. 1 saat kadar dinlenen etin derisine küçük küçük delikler açın. Burada amaç bol yağlı olan kaz etinin yağının pişerken o deliklerden dışarı akabilmesidir. Ancak dikkatli olun, eti değil sadece deriyi delmelisiniz. Kazınıza tuz ve karabiber serperek derin bir kap içinde önceden 160 derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyun. 1 saat pişirdikten sonra kazı fırından alın. Daha sonra kullanmak üzere akmış olan yağlarını başka bir kaba aktarın ve kazı ters çevirerek 1 saat daha pişirin. Bu esnada yanına patates de ekleyebilirsiniz. Kaz 2 saat piştikten sonra fırının derecesini 135 dereceye düşürerek ortalama 40 dakika daha pişirmeye devam edin. Kazınızın yeterince kızarıp yumuşadığını düşündüğünüz an fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.