Xengel (Hingel) Tarifi Yapılışı
Hamuru yoğuruyoruz, bezelere ayırıyoruz, ince açıyoruz unla. Sonra kare kare kesip dinlendiriyoruz, o arada kıymayı yağda iyice kavuruyoruz. Baharatını zevke göre döküyoruz. Soğanları uzun doğrayıp yağda sarı renk alana kadar kavuruyoruz. Sonra kıymayla birleştiriyoruz (kıymayı salçalı seviyorsanız salçalayabilirsiniz. Öyle az kavurup sonra soğanı katıyoruz). Suyu koca bir tencede önceden kaynatıyoruz, tuzunu koyuyoruz, kestiğimiz hamurları da içine atıyoruz. Pişmesi hamurlar üste çıkınca 2 dakika daha pişssin sonra indirin. Süzüp düz tepsilere tabaklara koyuyoruz, yoğurdunu kıymasını döküyoruz. Afiyet olsun. (Bezeler mandalina büyüklüğünde yapın, bir beze az yiyene yetiyor, 3 beze 2 kişiye yetiyor, hamurunun istediğiniz kadar yapın kişi sayısına göre).
Xengel (Hingel) Tarifi Yapılışı
